Följ oss

Ställ frågor, utbyt upplevelser och erfarenheter samt ta del av uppdateringar och tips i vår community. Vi gillar dessutom feedback och vill gärna veta vad du tycker om Zleeping Hotels. Välkommen!

Facebook Flickr
Twitter Youtube
bloglovin

Kategorier

En rörd Lenny Kravitz möter publiken i Radio City Musik Hall, New York

Under min vistelse i New York var en av platserna som jag av personligt intresse kände att jag måste besöka Radio City Music Hall, den legendariska teatern där många kända artister  uppträtt har sedan den öppnade 1932. När jag kom dit var det första jag såg en affisch om en konsert lördagen den 28 januari. Det är min turdag, tänkte jag, eftersom en av mina favoritartister skulle uppträda här nästa dag: Lenny Kravitz.

Boka hotell i New York

Utsålt på Radio City Music Hall

billiga hotell i New York

Radio City Music Hall

Radio City Hall är som ett palats med en fantastisk inredning och har behållit sin ursprungliga Art Deco-stil. Jag känner mig som en filmstjärna när jag går runt på golvet  med mönstrade mattor, uppför den långa trappa som leder mig till första mellanvåningen. Min plats är i den tredje raden, varifrån man har bra utsikt, men nästan omöjligt kan få bra bilder utan en professionell kamera. Varje våning har ett rum med en intilliggande toalett och damtoaletten har långa speglar i teatralisk stil, perfekt för att fräscha upp sin makeup.

Grammy-vinnaren, sångaren, låtskrivaren och producenten Raphael Saadiq, som bland annat har arbetat med Stevie Wonder, Joss Stone och Jay-Z har den svåra uppgiften att värma upp den svala New York-publiken med glödande toner av R & B och neo soul innan kvällens stjärna dyker upp. Klockan åtta kommer han ut på scenen för att liva upp den ganska fåtaliga publiken. Showen ska just börja, men det finns fortfarande många platser att fylla. Saadiq ger en föreställning full av energi och försöker övertyga, men NewYork-publiken är svårt att få med sig.

Ray Ray överraskar publiken med en föreställning i vilken hans pianist, en man i tungviktsklass klädd i en svart smoking, närmar sig dansarna och plötsligt börjar dansa med dem. Vad som förvånar är att se att denne man dansar lika bra eller bättre än de andra dansarna. Samma person tycks också ha en av huvudrollerna i Ray Rays show när artisten frågar om någon vill sjunga låten Never Felt This Way Before och mannen fortsätter att överraska publiken med sin välklingande röst. Vid denna punkt börjar publiken vakna upp och svarar på numret med starka applåder. Saadiqs föreställning slutar med hans version av den klassiska Aquarius-låten Let the Sunshine in, där han förmår publiken att tillsammans med sångaren sjunga delar av låten. Den här sista av Raphaels sånger slutar med en ridå av rök, och utan vidare försvinner han för att göra plats för hans rival för kvällen, Lenny Kravitz.

De tomma stolarna fylls inte förrän det är dags för paus. Nu anländer de åskådare som kommer enbart för att se Lenny på hans turné Black & White America, men dessa människor vet verkligen inte att de just har missat en utmärkt föreställning av en annan artist som förtjänar mer än en applåd.

Efter en lång paus och byte av rekvisita från förbandets vita scen till en svart fond med få utsmyckningar, har klockan nästan blivit 21:30 och belysningen i teatern börjar släckas. Och så, efter en lång väntan, börjar äntligen Lenny Kravitz konsert i Radio City Music Hall  med låten Come On and Get It.

Nu följer en repertoar med låtar som My Mama Said, men det är inte förrän den tredje sången American Woman som publiken verkligen inser att de tittar på ett liveuppträdande av en av de bästa rockstjärnorna, och så småningom reser sig folk ur sina stolar. Med en lugn dans följer låtar som It Ain’t Over ‘Til It’s Over som artisten sjunger.

Efter att att äntligen ha fått publiken att reagera låter Lenny inte den somna igen och fortsätter konserten med energi, och går från en låt till en annan, nästan utan paus.

Live-konserter är de som visar upp rösten och en artists förmåga att reagera omedelbart.Ibland blir det jättestor skillnad mellan den inspelade rösten i studion och en levande röst. Detta är inte fallet med Lenny Kravitz, som gör en föreställning som visar varför han har så många fans över hela världen och varför han fick en Grammy för bästa manliga rocksångare fyra år i rad (1999 – 2002).

Nya låtar som Black & White America blandas med hits som Are You Gonna Go My Way och Fly Away. När Stand By My Woman framförs tappar alla kvinnor i publiken andan genom kombinationen av hans otroliga röst, hans imponerande fysik, hans skicklighet i att spela gitarr och hans ödmjuka framträdande med texter som gör att det mest förhärdade hjärta blir förälskat. Vid 47 fängslar Kravitz fortfarande publiken med samma kraft som för tio år sedan.

Konsertens höjdpunkt kommer med flera extra nummer när Lenny ger allt som finns kvar att ge till sin publik. Det slutar med låten Find My Way Home, där han tillägger ”but I´m already home”,  men jag är ju redan hemma.

Efter den här låten kommer det mest känslomässiga ögonblicket av konserten när Lenny säger: ”I have been gone so long but you all let me come back, thank you”, och så fälls några tårar (Jag har varit borta så länge Men ni låter mig alla komma tillbaka, tack). Efter att ha sagt dessa ord  introducerar han Craig Cross, som han tidigare gjort en del gitarrsolon med, och tillsammans gör en enastående akustisk version av låten Push.

Innan han spelar den sista låten, Let Love Rule, säger Lenny att han efterlyser människornas sanna värden och den tid då det viktigaste var kärlek, med apostlar som John Lennon. Det är fortfarande några minuter kvar för att avsluta konserten, så istället för att sjunga en annan låt, gör han en längre version av Let Love Rule där han får publiken att sjunga med. Och för att visa att han känner sig förenad med sin publik lämnar han scenen med ljuset släckt. När lamporna plötsligt tänds igen står han där mitt ibland publiken. Efter en konsert som innehöll alla succélåtar  publiken förväntade sig  tar han farväl med orden ”Låt anden bli älskad.”

Jag säger adjö till  Radio City Music Hall med en bitterljuv känsla, för trots att det var en av de bästa konserterna jag har sett i mitt liv, kan jag inte låta bli att tänka på hur dåligt gensvar publiken gav. Ärligt talat, Lenny, ditt val av plats för konserten övertygar mig inte alls, eftersom oavsett hur vackert det är inne i byggnaden, skulle jag ha uppskattat din musik mer på en plats med färre sittplatser, som kunde ha släppt loss min Rock-själ till 100%, och fått kontakt med resten av publiken genom din otroliga röst på ett mer ”fritt” sätt.

Boka hotell i New York

Lenny Kravitz under uppträdandet i New York

Populära Hotell i New York:

Edison Hotel
Välkänt hotell beläget i hjärtat av New York, med ett kvarter till Times Square.

Radisson Lexington Hotel
Ett klassiskt New Yorkhotell med bra läge på Manhattan, med ett par kvarter till Fifth Avenue.

Skyline Hotel
Hotell med inomhuspool i ett lugnt men samtidigt centralt område inom gångavstånd från Braodway, Times Square och Central Park.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>